Een heel bijzonder dubbelconcert

Allan Taylor en Linde Nijland

Een heel bijzonder dubbelconcert: de gerenommeerde Britse singer-songwriter Allan Taylor gaat na een lange, vruchtbare carrière voor het laatst op tour naar Nederland. Speciaal voor dit concert in Winsum treedt hij op met de noordelijke folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos. Linde speelt al jaren een van Allans mooiste nummers (Leaving at dawn) bij haar optredens en zij wist Allan te strikken om helemaal naar Groningen te komen. Het zal een dubbeloptreden zijn, maar de artiesten gaan zeker ook iets samen doen.
Allan Taylor wordt beschouwd als een van de beste liedschrijvers in de Europese folkscene. Hij werd geboren in Brighton, Engeland in 1945 en startte als songwriter in de jaren 60 in zowel Engeland als in Amerika. Zijn albums werden wereldwijd uitgebracht. Zijn meest bekende lied It’s good to see you werd onder meer ook opgenomen door Nana Mouskouri. Zijn nummers spreken tot de verbeelding en naast een subliem gitarist is hij een uitstekende zanger die met zijn sonore, omfloerste stem het publiek in zijn ban houdt. Allan schrijft veel over het leven ‘on the road’ en put uit die ervaringen.
Linde Nijland en Bert Ridderbos speelden al eerder succesvol in Winsum, onder andere met hun programma met Winterliederen. Linde heeft een kristalheldere stem en brengt prachtige liedjes in Keltische en Americana-stijl. Bert bespeelt afwisselend de gitaar, cittern, banjo en accordeon. Linde werd bekend met het zangduo Ygdrassil en met haar programma rond de legendarische Britse zangeres Sandy Denny. Bert speelde voor zijn samenwerking met Linde in de Groningstalige band Törf. Samen maakten ze onder meer een avontuurlijke, muzikale reis over land naar Bhutan en op het moment werken ze aan een nieuw album dat in 2020 uit komt.

Aanvang

Datum:  14 september

Aanvang:  20.30 uur

Zaal open: 20.00 uur

Minimum leeftijd:

Tickets of reserveren

€ 12.00,-